.

tiistai 6. lokakuuta 2015

Delete! Delete! Delete!

Jokainen vie roskat ulos kun roskapussi on täynnä tai haisee pahalle? Kuinka moni siivoaa meikkipussiaan yhtä ahkerasti? Sain kimmokkeen ryhtyä siivouspuuhiin Purkkimafian Neiti Kameleontin postauksesta, jossa esiteltiin ällötyksiä meikkipakin kätköistä ja sain löydettäväkseni yhtä kammoksuttavia purkkeja.


Siivoan meikkipöydän ja laukussa kulkevan hätävarameikkipussin säännöllisesti mutta tuo ehkä-sitten-joskus-laatikko on ihan oma lukunsa. Sinne on päätynyt kaikkea sellaista, jota nimensä mukaisesti saattaa ehkä joskus tarvita, eihän sitä koskaan tiedä. Jäin miettimään asiaa bakteerikannalta tarkemminkin, koulun mikrobiologian tunnit mielessäni (sormuksen alla majailee muuten Euroopan asukasmäärän verran bakteereita, ihan vaan nippelitietona...). Mitä pyörii sitten purkkihuulikiillon pinnalla, jonka korkki on vähän klenkka ja saattaa olla puoliksi auki laukun sivutaskussa? Niinpä, en tahdo tietää enempää vaan nakkasin purkit menemään.


Huulikiillot saavat roskistuomion miulla aina, kun haju ei muistuta alkuperäistä (= huulilta siirtynyt rasva ym. alkaa härskiinnyttää tuotetta). Tässä syy miksi suosin edullisia, mielellään vielä tarjouskampanjoiden huulikiiltoja... Vuosien aikana kaiken maailman testereitä, kaupanpäällisiä sun muuta sälää kuitenkin kertyy. Osa on ostosten kylkiäisiä, osa kauan sitten koulun työharjoittelusta mukaan saatuja testerikokoja poistuneista väreistä tai uusiutuvista mallistoista. Luomivärit ja muut kuivat tuotteet säilyvät huomattavan pitkään, kun niitä käyttää puhtailla siveltimillä puhtaalle iholle, muiden tuotteiden laita on sitten toinen... yöks.


Kuvat ovat valitettavasti kelmeässä keittiönvalossa kuvattuja (muistaako joku milloin tuota Anytimea on ollut edes myynnissä?!?), susirajalla ei kotona olon aikaan enää aurinko paljon paista, joten photoshop lauloi parhaansa mukaan tuodakseen esiin ällötykset kuvissa. Roskiin lenti näiden lisäksi paljon muutakin ja eiköhän seuraavasta laatikosta/kaapista/purkista löydy lisää.


Tässä kohtaa eniten voi ehkä osoittaa kehotuksen siivousurakkaan niille, ketkä kuljettavat kaikki meikkituotteensa aina mukana meikkipussissa. Se ihan oikeasti on hyvä tyhjentää, pestä ja tarkistaa välillä. Ei kai kukaan meistä tahdo syödä tai pistää silmäänsä tolkutonta pöpömäärää? Please, eihän? Aijjuu, välineiden pesu on myös tärkeää mutta siitä sitten myöhemmin lisää....


Tämä viimeinen kuva kertoo kaiken olennaisen siitä, ettei meikki todellakaan säily. Tuote tipahteli huomattavan kuluneesta testeripurkistaan härskiintyneinä klöntteinä. Puolustuksekseni kerrottakoon, että yhtään kuvasarjan tuotteista ei ole aikoihin edes omaan naamaan suunnattu, ovat pysyneet poissa muonavahvuudesta jo pitkään.


2 kommenttia:

  1. Huhhuh, mitä löydöksiä säkin olet tehnyt :D Tuo viimeisen kuvan tuote.. yöks. Kyllä siivoaminen vain kannattaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks tuo viimeinn klönttiläjä on ollut useamman vuoden käyttämättä jossain laatikon peränurkassa... Oon aina inhonnut esim. pilaantuneiden elintarvikkeiden käsittelyä joten ei pääse pahaksi mennyttä meikkiäkään vahingossa "läpi sormien" kun ällötys iskee. Toki siivoaminen myös sieltä mappi öö -laatikosta kannattaa :D

      Poista